Hírek

Műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró, tévhitek, tények, mikor válasszuk, valóban szellőzik-e, érdemes-e cserélni és milyen áron.

2015. január 15. // Kategória: Hírek

Műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró
A műanyag ablakok, ajtók és nyílászárók jó pár éve robbanásszerűen jelentek meg a piacon, én nyugodtan mondhatjuk, hogy azonnal taroltak.
Hamar kiderült azonban a korai műanyag ablakok, ajtók, nyílászárók hibája – túl tökéletesek voltak, így a lakások nem tudtak kellőképpen átszellőzni. Mások az egyenfehér színt kifogásolják, és lássuk be, tényleg lehangoló, ha a ház profiljától teljesen elütő színű és stílusú műanyag nyílászárót építenek be.
Vannak, akikben még mindig ez a kép él, de húsz év hosszú idő az új technológiák terén, és a műanyag ajtók, műanyag ablakok korai problémái ugyanúgy eltűntek, mint a faküllős kerekek és kézidudák az autókról.

Rögtön itt van a műanyag nyílászáró színválasztásának kérdése: fóliamatricával tetszés szerinti fa mintázatú külsőt adhatunk a műanyag keretnek, ami ráadásul kopás- és karcálló is lesz. Ha pedig inkább egyszínű nyílászárót akarunk, többféle színből is választhatunk. A műanyag ajtó és műanyag ablak lehet hagyományos kinézetű, vagy

 

nagyon modern is, ez a tervezőtől függ.Fő mindig az ár érték arány,illetve a folyamatos fejlesztés.Az elmúlt évek során hihetetlen fejlődésen ment keresztül a nyílászáró iparág.

 

Hasonló a helyzet a műanyag nyílászáró szellőzésével: a jobb típusokat beépített résszellőzővel látták el, így a műanyag ablakokkal is megoldottá vált a lakás levegőjének frissen tartása; ha pedig túl sok hideg jönne be, a retesszel egyszerűen lezárható a szellőzőnyílás.

A biztonságra se legyen gondunk, mind a műanyag ajtók, mind a műanyag ablakok különféle biztonsági elemekkel láthatók el.

A műanyag nyílászáróknál üvegek terén is jelentősen nagyobb a választék, mint a hagyományos fa nyílászáróknál. Vékonyabb és vastagabb, félig fényáteresztő, fényvisszaverő, színezett üveg egyaránt rendelkezésre áll, így műanyag ablakunk, vagy ajtónk esztétikus és stílusos lesz, nem csak tartós.

Miért szeretik annyian a műanyag ajtókat, műanyag ablakokat?

Árérzékeny nemzet vagyunk, kár tagadni – a műanyag nyílászárókat viszont mintha nekünk találták volna ki. A húszezernél is olcsóbb ablaktól a háromszázezres erkélyajtóig meglehetősen sokféle árfekvésű műanyag ablakkal és ajtóval találkozhatunk. Az biztos, hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelő fajtát.

Ha tehát elhatároztuk a nyílászárók cseréjét műanyagra, elsőként gondoljuk át, mi lesz az elsődleges szerepe az új ablakoknak, és aszerint kérjünk árajánlatot több cégtől is. Ügyeljünk arra, hogy mit tartalmaz az árajánlat.
Ha falat kell bontani, vagy ajánlottabb a nagyobb hőszigetelő kapacitással bíró műanyag nyílászáró, az extra költségekkel inkább előbb szembesüljünk.

 

Legyünk tudatos vásárlók és óvjuk környezetünket! A műanyag nyílászárókkal nagyobb energiatakarékosság érhető el, és egy fát sem kell kivágni az új ablakkeretünkhöz. Nem kell festeni, pácolni, a műanyag ajtó, vagy ablakkeret éveken át szín és formatartó!


Ha körültekintően választunk nyílászárót és szakszerűen kerül beépítésre rengeteg pénzt spólohatunk meg az évek során,továbbá sok bosszúság alól is mentesülünk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés