Hírek

Légi áruszállítás és tengeri áruszállítás

2015. január 12. // Kategória: Hírek

Légi és tengeri áruszállítás esetében fontos tényező a szállítható áruk kategóriái és az idő. A megfelelő szállítási mód kiválasztása odafigyelést igényel.

A légi áruszállítás és tengeri áruszállítás a cégünk számára még az olyan ország esetében is elsődlegessé válhat, amelyik nem rendelkezik tengeri kijárattal és hagyományosan közúti és vasúti szállítmányozásra rendezkedett be.
Mi indokolja, hogy a szállítmányozást légi, vagy részben tengeri teherszállítással valósítsuk meg?
A válasz könnyű: költséghatékonyság. Számos olyan termék van, amelyet akár export, akár import esetében jobban megéri tengeri vagy légi úton szállítani, mintha kamiont vagy vasúti szállítást alkalmaznánk.
Mire figyeljünk légi és tengeri áruszállítás partnerünknél?
 

 

A légi árufuvarozást akkor érdemes igénybe venni, ha kis mennyiségű, tömegegységre vetítve nagy értékű árut nagy távolságra, rövid szállítási határidővel akarunk eljuttatni. Az előnye a gyors, biztonságos szállítás és az alacsony biztosítási díj.
Hátránya viszont, hogy magas a fuvardíja, és nagyon komolyan veszik a méret- és súlykorlátokat. Ráadásul bizonyos termékeket (veszélyes anyagok, stb.) nem is szállíthatunk légi úton, és akad néhány terméktípus, amire komoly, akár 100-200 százalékos felárat számolnak fel.
Légi áruszállítás

A megfelelő légi áruszállítási partner kiválasztásánál figyeljünk oda, hogy melyik légitársaságokkal állnak régóta üzleti viszonyban, mert így megtakaríthatjuk a költségek egy részét, és az egyedi igényeinknek megfelelő társaság fogja az árucikkeinket szállítani.
Tengeri áruszállítás
A tengeri szállítás majdhogynem az ellentéte a légi úton való szállítmányozásnak. Aki igazán sok mindent szeret egyszerre célba juttatni, vagy nagy súlyú áruval kereskedik, és kedvező díjakkal akarja szállítani őket, egyértelműen a tengeri konténerszállítás mellett fog dönteni.
Tengeri fuvarozást persze akkor válasszunk, ha az idő annyira nem sürget, és a magas csomagolási-, illetve biztonsági költségeket le tudjuk írni.
Az időtényező mellett egyetlen valódi hátránnyal szembesülhetünk, méghozzá a kikötők áteresztő képességével.

Ezért is fontos, hogy ha a vízi szállítmányozás mellett döntünk, akkor olyan céggel szerződjünk le, amelyik rutinos a kikötőválasztásban. Fontos, hogy képes legyen a tranzitidőn faragni, vagy a megfelelő hajózási társasággal szerződjön le akár a gyűjtőkonténeres (LCL), akár a teljes konténeres (FCL) szállításhoz.
A légi és tengeri szállítás a külkereskedelmi élet egyik legfontosabb része, jó partnerekkel a siker is gyorsabban jön.

Ha naprakészek és figyelmessek vagyunk sok pénzt és bosszúságot spórolunk azzal hogy megbízható partnert választunk legyen légi áruszállításról vagy tengeri áruszállításról szól,hisz ezen a piacon elengedhetetlen a bizalom,mert nem a szemünk előtt bonyolódik le a logisztika és az áruszállítás hanem olykor hosszú hetek még a megrendelt termékek,áruk megérkeznek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés