Hírek

Gigászi kitörésből profitálhatsz

2014. december 17. // Kategória: Hírek

Évtizedes csúcsra készül futni az amerikai EMC árfolyama, a látványos kitörés pedig messzire repítheti az adattárolási piac domináns szereplőjét. Felerősödtek a cég átalakítását szorgalmazó hangok is, jó áron lehetne leválasztani fontos részeket a cégről, ennek nyomán pedig jelentős

 

fundamentális felértékelődési potenciál is társul a technikai képhez. Mindez hosszú távon is jó befektetéssé teheti az EMC-t.

A hosszú távú technikai kép alapján akár jelentős, 30 százalék körüli vagy még nagyobb emelkedést is hozhatna egy ilyen kitörés, amit a cég körül sűrűsödő események és a piaci kilátások is alátámasztani látszanak. Garancia persze nincs semmire, épp ezért kell itt is a szigorú kockázatkezelés. Az EMC menedzsmentjén nő a nyomás, hogy felszabadítsa a családi ezüstben rejlő értéket. Egyre erősebb a vélekedés, hogy a VMware nevű, tőzsdén forgó üzletág leválasztásával, és a sajátos, holdingszerű cégstruktúra átalakításával jelentős részvényesi kerülhetne felszínre. A tech szektorban egyébként is dúl a "leválasztási láz”, ráadásul az EMC vezérigazgatója 2015 elején távozik, ami kiváló alkalom lehet a stratégia újragondolására.

Az EMC alaptevékenységében rejlő érték sincs teljesen beárazva a részvénybe. Kétségtelenül küzd kihívásokkal a cég (és az átalakítás is visszafelé sülhet el), de a VMware értéke nélkül a legszorosabb versenytársak árazásához képest és a piac egészéhez képest is túlzónak mutatkozik a diszkont. Különösen igaz ez, ha az újabb termékvonalaknak köszönhetően ismét felszálló ágba kerül az EMC növekedése is.

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés